Biserica si Manastirea Ursulinelor – cladirea a fost ridicata in anul 1474 si pana in 1543 a fost manastire dominicana.

Cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari parti a populatiei sasesti la religia lutherana, edificiul a intrat in posesia lutheranilor.

In 1755 manastirea, cunoscuta sub numele de Kloster Kirche, a fost preluata de catre maicile Ordinului Ursulinelor.

Construit initial in stil gotic, interiorul a fost transformat de maici in stil baroc. Cladirea a fost nationalizata in 1948, iar incepand cu 1992 in ea oficiaza slujbele Biserica greco-catolica.

Prntre elementele gotice, originale, din exteriorul bisericii se numara poarta principala, geamurile si stalpii de protectie.

In biserica se afla trei altare de origine recenta. Pe altarul principal se afla o pictura in ulei reprezentand coroana Maicii Domnului, iar pe altarul lateral stanga se afla o pictura in ulei infatisand apatitia Sfintei Mucenice Ursula in fata Sfintei Angela Merici, fondatoarea Ordinului Ursulinelor.

Deasupra este tabloul Sfantului Emeric, iar in partea dreapta, simetric cu cel stang, este al doilea altar lateral, pe care se afla pictura in ulei reprezentand-o pe Sfanta Angela instruind copiii.

Statuile unor sfinti care au fost apreciati in mod deosebit de maici sunt amplasate in ambele parti ale navei.

O importanta deosebita se acorda inscriptiei de deasupra arcului de triumf, care reaminteste de imparateasa Maria Tereza, binefacatoarea bisericii.

Biserica Ursulinelor