Municipiul Pitesti este resedinta judetului Arges, a fost atestat documentar prima data la 20 mai 1388, într-un act de danie al domnitorului Mircea cel Bătrân.

Oraşul-târg Piteşti se evolueaza ca un centru comercial regional, meşteşugăresc şi agricol. În perioada daco-romană, Piteşti a făcut parte din regiunea Moesia Inferior, iar apoi din Dacia Malvensis, de atunci datând numeroase fragmente de zidărie, construcţii, ceramică şi monede, precum si multe alte dovezi istorice din care unele se pot regasi astazi la Muzeul Judetean. Relicvele aparţinând culturii Dridu şi izvoarele numismatice din epoca medievală confirmă teoria potrivit căreia in Piteşti se practicau schimburi economice intense cu lumea sud-dunăreană, îndeosebi cu Imperiul Bizantin.

Orasul a servit in unele perioade ca resedinte pentru voievozii Basarab cel Tânăr, Mihnea cel Rău şi Vlad cel Tânăr.

Orasul actual este unul in general nou, fara foarte multe cladiri si spatii vechi.

Orasul este supranumit si "Orasul Lalelelor", deoarece aici se organizeaza in fiecare primavara cea mai mare expozitie florara din Romania intitulata "Simfonia lalelelor", unde expozanti din toata tara si din strainatate prezinta magnifice aranjamente florare si diferite specii de plante.

Istoria Orasului Pitesti